Boardroom-componenten voor de effectieve prestaties | Boardroom | The boardroom

Boardroom-componenten voor de effectieve prestaties | Boardroom | The boardroom

Category : Uncategorized

Briefing Papers & Board meeting software & Virtual boardroom

Een materialen betreffende de board moeten belanden samengevat en board-room.nl opgemaakt opdat de bestuursleden zich gemakkelijk kunnen voorbereiden en zich kunnen concentreren op het belangrijkste kwesties ter voorbereiding op een bestuursvergadering. Papers die betrekking hebben op specifieke agendapunten moeten eerlijk worden gestructureerd, met rubrieken als ‘doel’, ‘achtergrond’, ‘risico’s’, ‘kwesties’, ‘impact’ en ‘aanbevelingen’. Briefing papers moeten bestaan:

  • Kort, bondig en materiaal. Bestuursdocumenten die aangaande een bepaald agendapunt horen, hoeven niets meer vervolgens vier zelfs zes pagina’s te bestaan, met eventuele verdere details in de bijlagen. Veel directeuren klagen persoonlijk dat hun bestuurspapieren regelmatig twee keer zo lang zijn als zou moeten.
  • Tijdig. Informatie dienen worden gedistribueerd, bij voorkeur in de handen van de directeuren, minstens vijf werkdagen van tevoren. Hierdoor beheersen bestuursleden – vooral niet-uitvoerende bestuurders, dat minder vertrouwd zijn bij het handelsbedrijf als uitvoerende bestuurders – de kwesties voor een vergadering kompleet bespreken.
  • Gericht en actiegericht. In uw kranten moet de kwestie ter bespreking worden voorgelegd, de risico’s van allemaal geïdentificeerd optioneel worden geëvalueerd, oplossingen word geboden voor een effectieve aanpak van het probleem, en het bedrijfsvoering een duifje geven betreffende de erbij ondernemen actie. Het dienen duidelijk zijn wat het directeuren nodig hebben. Ben dit dezelfde kwestie van beslissing, louter ter informatie of om op erbij merken (indien uitgeoefend binnen de bestaande CEO / managementautoriteit)?

Indien een voorstel ingewikkelder ben of aanvullende uitleg behoeft, zou de bestuur kunnen overwegen vanwege de aangelegenheid te delegeren aan beslist comité betreffende de raad of om een-op-een briefings op bij stellen van elke bestuurder door een promotor met het voorstel.

the boardroom

De rol met de voorzitter & Virtual boardroom & Management board

Voordat het bestuur van het bestuur plus het optreden als facilitator en gids, een effectieve bestuursvoorzitter zijn absoluut essentieel. Tijdens u houden betreffende de vergaderingen moet een voorzitter:

  • Behoud een controle over de procedure zonder het discussie te domineren, waarbij alle regisseurs gelijk bewerkt worden. Helaas is de niet ongebruikelijk dat beslist voorzitter is of haar mening kenbaar maakt voor alle directeuren hun mening kenbaar betreffen, waardoor dezelfde eerlijke uitwisseling van ideeën wordt gezicht.
  • Vergemakkelijk de besluitvorming door een gericht debat te stimuleren, gebruik te maken betreffende alle bijdragen, een constructieve discussie bij te moedigen en ervoor te zorgen dat echte meningsverschillen belanden uitgelicht plus opgelost. Bekwaam ondervragen helpt om ellende te verduidelijken en moedigt de volledige deelname betreffende de directeuren aan.
  • Stuur u bord zoals consensus. Beslist goede voorzitter zal steevast streven zoals een consensusbeslissing, niet enkel een beslissing op fundament van meerderheidsstem. (Zie Consensus opstellen, bij pagina 26 voor meer informatie. ) In enige rechtsgebieden bepaling de statuten van u bedrijf toe dat een voorzitter het “beslissende stem” uitbrengt om een stembriefje op u bord erbij verbreken. Zelfs als dat wordt toegestaan, moet het stoel dat recht niets uitoefenen, omdat het het spanningen met het bord verergert.
  • Zorg ervoor datgene de beslissingen die word genomen correct worden begrepen en vastgelegd.

Agenda de Cursos

Junho 2019
S T Q Q S S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Nosso Espaço

Traduzir »